Chouchou on yksi reunionilaisten suosikki vihanneksista.
Sitä kasvatetaan erityisesti Salazien kattilalaaksossa. Tämä avokadon kokoinen,
kurkun/kurpitsan oloinen vihannes on herkullista erityisesti gratinoituna. Suomalaisista
vihanneksista ehkä kesäkurpitsa muistuttaa eniten chouchouta, joka on
suomennettu kajottikurpitsaksi.
Salazien laakson chouchou-viljelmiä |
La chayote tai chayotte (Sechium edule), christophine (Ranskan Antillit, Guayana),chouchou (Reunion, Mauritius), chouchoute (Uusi-Kaledonia, Ranskan Polynesia), choko (Uusi-Seelanti, Australia), mirliton (Haiti). Kajottikurpitsa suomeksi. |
Tein aperitiivin kera nautittavaksi reunionilaista reseptiä
mukaellen « chouchou-munkkeja », joista tuli oikein herkullisia.
Chouchou-munkit
4 chouchoua (tai kesäkurpitsaa noin 4 avokadon verran)
250 g jauhoja
2 dl vettä
2 isoa vihreää pippuria (ehkä voisi laittaa paprikaakin)
persiljaa
ruohosipulia
pikkusen tuoretta inkivääriä
hiukkasen merisuolaa, pippuria
(itse lisäsin vielä yhden kananmunan)
(voisi ehkä lisätä yhden liemikuution, jos haluaa lisää makua)
250 g jauhoja
2 dl vettä
2 isoa vihreää pippuria (ehkä voisi laittaa paprikaakin)
persiljaa
ruohosipulia
pikkusen tuoretta inkivääriä
hiukkasen merisuolaa, pippuria
(itse lisäsin vielä yhden kananmunan)
(voisi ehkä lisätä yhden liemikuution, jos haluaa lisää makua)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti