Translate

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Pouttandou Vajtoukkel 5114 – Onnellista Uutta Vuotta 5114

Saaren tamilit juhlivat Uutta Vuotta 5114. Tarkalleen vuosi vaihtui 13.4.2013 illalla kello 22h20.  Alkava vuosi on nimeltään « Vidjeye Varoucham » eli Voiton Vuosi.

Vuoden 5114 kalenteri.
Kalenterissa on lyhyesti kerrottu hindujen mytologiasta.
 

Réunionin väestöstä on noin 30 prosenttia tamileita. Saaren tamiliväestö on peräisin Intiasta Pondicherryn liittovaltion alueelta, josta saapui noin 100 000 värvättyä töihin plantaaseille orjuuden päättymisen jälkeen.


Réunionin tamileille vuoden vaihtuminen on ensisijaisesti perhejuhla, jota vietetään koko suvun ja hyvien ystävien kesken. Koti siivotaan erityisen huolellisesti, annetaan pois kaikki tarpeeton sekä heitetään pois kaikki rikki menneet esineet.  Kodin siivouksen ohella siivotaan myös omat ajatukset. Vuoden vaihtuminen on oiva tilaisuus tehdä elämässään tilinpäätös sekä aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä.  Hindujen elämä kääntyy kohti jumalallisuutta ja absoluuttista onnea. 


Saint-Paulissa tamilien Uutta Vuotta 5114 otettiin vastaan monin juhlallisuuksin. Kaupunki oli yhdessä tamilien kulttuurijärjestöjen kanssa pystyttänyt "intialaisen kylän", jossa oli mahdollisuus tutustua tamilien kieleen ja kultuuriin. Illalla upea juhlakulkue liikkui läpi kaupungin, ja juhlallisuudet jatkuivat aina pitkälle yöhön.

Intialaisessa kylässä tehtiin hennakuviointeja.
 
Tarjolla oli erilaisia herkkuja.



Suosittu peli nimeltään Carrom (Billard indien)

Kauniita asuja myynnissä

Vuoden viimeisenä päivänä päästettiin irti arvaamaton apinamies.

Apinamies poimii suuhunsa kolikot.

Se kävelee käsillään ja
tekee kuperkeikkoja.

Kolikot suussa.

Poseerataan valokuvaajille ennen juhlakulkueen alkua.





Upeat hiukset ja hiuskoristeet.

Soittajat lämmittävät avotulella tamburiineja.

Juhlakulkueen jälkeen ilta intialaisessa kylässä jatkui upeiden musiikki- ja tanssiesityksien parissa. Uuden Vuoden vastaanottajaiset olivat keränneet paikalle paljon väkeä. Juhlinta jatkui mukavissa ja rauhallisissa merkeissä Saint-Paulin yössä.

Karnaattista musiikkia.

Lauluesitykset Shiva-jumalalle ja Norsupäiselle Ganeshille.


Upeita tanssiesityksiä.


Uudelle Vuodelle tehdään aina ennusteita, joten sunnuntain paikallislehdessä oli hindupapin ennustukset tulevalle vuodelle ja tietysti vuosihoroskooppi. Le prêtre Balaji (hindupappi) Saint-Andresta  linjaa vuoden 5114 suuret tapahtumat seuraavasti :

 "Tulevana vuotena sataa paljon, joten vuosi on erittäin hyvä maanviljelijöille. 24.  lokakuuta ja 2. marraskuuta välisenä aikana on pieni tsunami. Kiinteistöjen hinnat nousevat  samoin kuin raaka-aineet, lääkkeet ja alkoholi. Alkava vuosi on hyvä naisille ja perheille sekä opiskeluille ja ylipäätään kaikelle oppimiselle." 

Seurataan, kuinka hyvin hindupapin ennustukset pitävät paikkansa. Joka tapauksessa Oikein Onnellista ja Hyvää Alkavaa Vuotta 5114 kaikille!