Translate

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Aperitiivin kera Chouchou-munkkeja!


Chouchou on yksi reunionilaisten suosikki vihanneksista. Sitä kasvatetaan erityisesti Salazien kattilalaaksossa. Tämä avokadon kokoinen, kurkun/kurpitsan oloinen vihannes on herkullista erityisesti gratinoituna. Suomalaisista vihanneksista ehkä kesäkurpitsa muistuttaa eniten chouchouta, joka on suomennettu kajottikurpitsaksi.

Salazien laakson chouchou-viljelmiä

 
La chayote tai chayotte (Sechium edule), christophine (Ranskan Antillit, Guayana),chouchou (Reunion, Mauritius), chouchoute (Uusi-Kaledonia, Ranskan Polynesia), choko (Uusi-Seelanti, Australia), mirliton (Haiti). Kajottikurpitsa suomeksi. 
 
Tein aperitiivin kera nautittavaksi reunionilaista reseptiä mukaellen « chouchou-munkkeja », joista tuli oikein herkullisia.

Chouchou-munkit

 4 chouchoua (tai kesäkurpitsaa noin 4 avokadon verran)
250 g jauhoja
2 dl vettä
2 isoa vihreää pippuria (ehkä voisi laittaa paprikaakin)
persiljaa
ruohosipulia
pikkusen tuoretta inkivääriä
hiukkasen merisuolaa, pippuria
(itse lisäsin vielä yhden kananmunan)
(voisi ehkä lisätä yhden liemikuution, jos haluaa lisää makua)

Kuori chouchout, sitten raastemyllyllä raasteeksi. Laita pippurit, persilja, ruohosipuli, inkivääri, merisuola silppuriin ja silppua pieneksi. Sekoita hyvin keskenään jauhot, vesi ja maustesilppu tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Lisää takina chouchou-raasteen joukkoon ja valuta siivilän läpi liiat nesteet. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna öljy esim. wokkipannulla ja keitä öljyssä ruokalusikan kokoisia pikku munkkeja. Anna munkkien ruskistua molemmilta puolilta ja nosta talouspaperin päälle, jotta öljy valuu pois. Tarjoile viileän valko- tai roséviinin kera. Munkkeja voi myös dipata sweet chili sauceen tai soijakastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti