Translate

maanantai 10. syyskuuta 2012

Banaanikakku


Puutarhamme banaanipuu antaa useasti satoa. Banaanitertun banaanit kypsyvät miltei samanaikaisesti, joten banaaneja syödään sellaisenaan, soseena, liekitettynä ja tietysti banaanikakkuna.


  
Mehevä banaanikakku on kahvihetken sulostuttaja. Helppotekoinen kakku 8 :lle hengelle syntyy seuraavista aineksista :

4 munaa
250 g vehnäjauhoja
200 g ruokosokeria
160 g voita
7,5 g vaniljasokeria tai vaniljatanko
9,5 g leivinjauhetta
4 kypsää banaania
ruokalusikallinen tummaa rommia

Soseuta kypsät banaanit sauvasekoittimella. Joukkoon voit puristaa halutessasi hieman sitruunan mehua.

Laita toiseen kulhoon munat, ruoko- ja vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Jos käytät vaniljatankoa, niin halkaise tanko ja kaavi sisällys (pienet mustat siemenet) taikinaan. Sekoita joukkoon jauhot sekä leivinjauhe, sulatettu voi ja lisää soseutetut banaanit. Sekoita tasaiseksi. Réunionilla kun ollaan kakkuihin lisätään usein tilkkanen rommia.
Paista n. 160°C noin 30-40 minuutin ajan.



Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa luomu agavesiirappia sokerin sijasta kakkutaikinaan. Agavesiirappi on väliamerikkalaisesta trooppisesta Agave-kasvista valmistettu luonnollinen makeutusaine. Se on hiukan sokeria makeampaa, joten laitoin siirappia vain puolet sokerimäärästä. Agavesiirappi antaa miellyttävän, hennon hunajaisen maun ja kauniin värin kakkuun. Paistettaessa kakku myös ruskistuu nopeammin.


Agavesiirapin terveellisyydestä verrattuna sokeriin on käyty paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Agavesiirappi on pääosin fruktoosia, eikä glukoosia kuten tavallinen sokeri. Siirapin glykeeminen indeksi on matala noin 11-19, (hunajan GI n. 55,  sokerin n. 68), joten se ei nosta verensokeriarvoja yhtä nopeasti ja lisäksi se sisältää myös kivennäis-ja hivenaineita.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti