Translate

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Rando Peï – Piton de la Fournaise



Piton de la Fournaise (2 632 m) on yksi saaren ehdottomista nähtävyyksistä, siksi patikointireitti tulivuoren kraaterille on hyvin suosittu. Tulivuori sijaitsee saaren eteläpäässä. Tämä erittäin aktiivinen tulivuori purkautui viimeksi vuonna 2010 ja silloin kolme kertaa : tammi-, loka- ja joulukuussa. 

Siellä, missä laavavirta ylitti RN2:n (valtatien) ja valui mereen, maaperä on edelleen kuumaa ja sen sisältä nousee höyryä.




Patikointireitti alkaa saaren sisäosasta. Jo automatka reitin alkupisteeseen on elämys. Mutkainen tie kiemurtelee upeiden, vihreiden maisemien läpi. Lähestyttäessä tulivuorta näkymät muuttuvat karuiksi ja juuri ennen saapumista ylitetään vielä hiekkatasanko, joka on vaikuttavan näky raudanpunaisine maaperineen.










Tulivuorelle kannattaa lähteä aikaisin, mielellään niin, että on patikointireitin alkupisteessa viimeistään auringonnoustessa. Aamulla lämpötila saattaa olla vain muutaman asteen mutta nousee nopeasti. Iltapäivästä alkaa usein pilviä kerääntymään taivalle ja ne peittävät upeat näkymät. 





Patikkareitti on luokiteltu ** -reitiksi (* =  helppo). Siihen menee aikaa noin 5 tuntia. Reitin positiivinen korkeusero on 780 metriä. Reitillä ei ole suojaa paahtavalta auringolta, joten kunnon suojakertoimet, aurinkolasit ja suojaavat vaatteet ovat tarpeen.













Maisemat noustessa kraaterille ovat upeita:





  










Reitin varrella voi ihailla erinäköisiä laavamuodostelmia:






Kraateri:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti