Translate

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

TAHITILAINEN KOOKOSPULLA ( Pain tahitien à la noix de coco)

Pulla, jossa ei ole munaa, ei voita, eikä liikaa sokeria. Kookosmaito on rasvaista ja se antaa miellyttävän miedon kookoksen maun pullaan. Valmistamiseen menee aikaa mutta tämä « slow food » on sen arvoista.

4 :lle hengelle

500 g vehnäjauhoja
75 g sokeria
15 g hiivaa (tuorehiivaa)
2,5 dl kookosmaitoa
1,8 dl vettä
¼ tl suolaa
1 rkl voisulaa vuoan voiteluun

Liota hiiva haaleaan veteen. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Lisää hiiva, vesi ja kookosmaito. Alusta takinaa niin kauan, että se irtoaa käsistä (n. 10 min). Peitä kulho pyyhkeellä ja anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Voitele vuoka voilla. Alusta taikinaa vielä 1 min ja laita se vuokaan. Peitä liinalla ja anna sen vielä kohota 3 tuntia. Esikuumenna uuni
180 ° C (termostaatti 6). Laita vuoka uuniin ja anna paistua 30-45 min. Kumoa lämpöisenä vuoasta.


Tein kookospullan kuivahiivan kanssa, koska en löytänyt tuorehiivaa mistään. Sekoitin kuivahiivan osaan jauhoista ja lisäsin noin. 45 asteiseen veteen, jotta hiivaa « herää ». Lämmitin myös kookosmaidon. Kohosi ja onnistui oikein hyvin.


Kuivahiivaan käyttäessäsi 10 g kuivahiivaa = 30 g tuorehiivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti