Translate

torstai 22. maaliskuuta 2012

Rougail Saucisses eli Raakamakkarapata

Rougail Saucisses on miltei Reunion kansallisruoka. Sitä on päivittäin tarjolla saarella. Mainiota makkarapataa saa epämääräisen näköisistä torien ja tienvarsien kojuista, joista voi ruokaa joko ostaa mukaan tai nauttia paikanpäällä. Ja makkarapadan kanssa tietysti maistuu kylmänhuurteinen Dodo-olut.


Makkarapadan valmistamiseen tarvitset seuraavat aineet:

500 g raakamakkaraa
6 tomaattia
2 sipulia
1-4 isoa paprikapippuria (maun mukaan)
1-5 pientä paprikapippuria (maun mukaan)
ruohosipulinippu
persiljaa
inkivääriä

Reunionilla kasvatetaan paljon sikoja, joten raakamakkarat ovat tehty sianlihasta. Makkaroita löytyy paikallisen marketin lihatiskistä hyvä valikoima tulisemmasta miedompaan. Usein valitsen makkarapataan mausteista creolimakkaraa.

Aloita pesemällä kaikki vihannekset. Sitten kuutioi tomaatit, viipaloi sipulit, pilko inkivääri, poista paprikapippureista siemenet ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Silppua pienet pippurit , isot voit lisätä halkileikattuina. Paprika-pippureita voi lisätä riippuen siitä, kuinka tulista padasta haluat. Itse laitoin yhden ison ja pienen.

Pistä terävällä veitsenkärjellä makkaroihin reikiä ja laita kiehuvaan veteen. Keitä makkaroita noin 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja nosta makkarat leikkuu-laudalle. Leikkaa makkarat noin parin senttimetrin siivuiksi. Ruskista makkarasiivut ja sipulit padassa. Sitten lisää mukaan kuutioidut tomaatit, pipuripaprikat ja inkivääri. Anna padan kypsyä miedolla lämmöllä puolituntia. Lopuksi lisää persilja –ruohosipulisilppu pinnalle. Tarjoile riisin, linssien tai papujen kanssa. And don't forget the beer my little dear :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti